Заготівля насіння дуба червоного на території Пуща-Водицького лісництва

Восени настає обов’язкова пора щорічної заготівлі насіння дуба червоного на території Пуща-Водицького лісництва.

Ця лісова культура являє собою листяне дерево, що може досягати понад 25 метрів у висоту. Воно володіє густою, шатровидною кроною та є популярним в озелененні міст завдяки своєму листю, що при розпусканні має червонуватий колір, який в процесі життєдіяльності стає темно-зеленим.

Така порода має велике значення в лісовому господарстві, так як використовується під час весняної посадки хвойних насаджень, коли через кожні 8 рядів сосни звичайної висаджується по 2 ряди дуба червоного. Дана процедура передбачена з метою захисту хвойних насаджень від пожежонебезпечних ситуацій.

Створюючи умови для відтворення високопродуктивних і стійких лісових насаджень, необхідним є  насіння лісових порід з цінними спадковими властивостями та високою посівною якістю. Щорічна заготівля насіння дуба червоного обумовлена обсягами лісовідновних робіт, урожайністю насіння і передбачає різні обсяги в окремі роки.

Після здійснення процедури збору жолудів, працівники Пуща-Водицького лісництва перевірили матеріал на посівні якості, зараженість хворобами й ураження шкідниками для того, щоб забезпечити максимально продуктивну заготівлю майбутніх насаджень.