У Святошинському ЛПГ презентували роботу системи електронного обліку деревини

У Святошинському лісопарковому господарстві було презентовано роботу системи електронного обліку деревини (ЕОД). У заході взяли участь керівники Управління екології та природних ресурсів КМДА, КО «Київзеленбуд», КП «Святошинське лісопаркове господарство», а також представники засобів масової інформації.

Присутні мали змогу детально ознайомитися з процесом проведення ЕОД. Зокрема, працівники Святошинського ЛПГ продемонстрували їм, як саме до торця колоди прибивається бирка зі штрих-кодом, як інформація вноситься до КПК – кишенькового персонального комп’ютеру, чия спеціальна  програма на базі Android дозволяє повноцінно працювати з системою в польових умовах, як друкується накладна на портативному принтері.

Облік лісопродукції починається безпосередньо на місці заготівлі деревини. У КПК вносять всі необхідні дані: первинну інформацію про ділянку, асортимент, породу деревини, вид продукції. А для контролю та перевірки руху деревини функціонує сайт Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр», куди можна зайти і за допомогою звичайного смартфону та отримати усю необхідну  інформацію: достатньо лише обрати опцію «Перевірка деревини» і ввести номер бирки.

Мета введення такого обліку – контроль за рухом лісопродукції та унеможливлення незаконних вирубок деревини. Крім того, впровадження електронного обліку дозволяє значно підвищити ефективність лісогосподарської діяльності, зокрема, через зменшення часу оформлення супровідної документації, формування та здачі звітів.