Нарізання борозен під посадку лісових культур на території кварталу 55 Святошинського лісництва

Лісовідновлення є одним з найважливіших процесів у формуванні повноцінного складу лісових насаджень та реалізація якого відбувається на площах, що раніше були вкриті лісом. Штучне лісовідновлення відбувається шляхом створення лісових культур та проводиться на територіях, де не передбачається природне лісовідновлення цінними лісоутворюючими породами.

Підготовка грунту для лісовідновлення була проведена працівниками Святошинського лісництва шляхом нарізання борозен тракторами в агрегаті з плугом. Під час проведеної процедури була підібрана необхідна глибина борозен, що забезпечило умови для максимального вилучення з верхнього шару грунту вегетативних органів розмноження бур‘янів. Даний показник залежить від глибини поширення в грунті основної маси насіння бур‘янів та їх кореневищ, потужності гумусово-елювіального горизонту, та має граничне значення 15-20 см.

Відомо, що від якості підготовки ґрунту залежить приживлюваність майбутніх лісових насаджень, тому високоякісна реалізація даного заходу лісівниками підприємства спрямована, перш за все, на продуктивне відновлення лісів в майбутньому, їх високу приживлюваність та підтверджує успішне виконання поставлених лісокультурних завдань.